- 1
- un pachet de Frosta Pește la cuptor gourmet Italian
- 250 g
- orez arborio
- 1
- bucată mare de eșalotă
- 125 ml
- vin alb sec
- 1 l
- de supă (de legume sau carne) sau ambele
- 150 g
- mazăre
- O legătură de sparanghel verde
- 2
- linguri de unt
- 3
- linguri cu vârf de parmezan, proaspăt ras
- O mână de baby spanac
- Încinge cuptorul la temperatura de 210°C ( cu convecție 190 °C ). Pune peștele congelat pe o tavă. Coace timp de 35 minute.
- Pune uleiul de măsline într-o tigaie mare. Călește eșalota tăiată mărunt.
- Adaugă orezul și amestecă bine. Toarnă vin. Așteaptă până se evaporă excesul de lichid.
- Adaugă mazărea și sparanghelul, tăiate in cubulețe de 2 cm
- Adaugă jumătate de pahar de supă și amestecă. Cand orezul absoarbe tot lichidul, adaugă o altă porție de supă. Continuă să amesteci. Repetă până orezul devine cremos dar nu foarte gătit. (timp de 15-20 minute).
- Adaugă frunzele de spanac la sfărșit.
- Adaugă parmezan și untul rece. Decorează cu lăstari de sparanghel.
- Servește peștele pe patul de orez.