Rețete
Clătite cu umplutură de brânză și spanac
Nu ai idei pentru un mic dejun sănătos și delicios? Încearcă rețeta noastră de clătite cu umplutură bogată și cremoasă de brânză și spanac! Nivel de dificultate: ușor Calorii: 700
- 1
- pachet spanac în sos de smântână FRoSTA
- 220 g
- făină de grâu
- 4
- ouă
- 1
- linguriță zahăr
- 380 ml
- lapte
- 3
- linguri de unt topit
- 1
- cățel de usturoi
- 1
- ceapă mică
- 200 g
- brânză feta grecească
- 200 g
- brânză de vaci în cuburi
- 0.25
- linguriță nucșoară măcinată
- 2
- linguri de ulei de rapiță
- sare
- piper
- Amestecă într-un castron laptele cu untul topit și ouăle.
- Adaugă ingredientele uscate: făina, zahărul și sarea.Amestecă bine până când aluatul nu mai are cocoloașe.
- Încălzește bine o tigaie antiaderentă și toarnă porții de aluat în ea. Întinde uniform aluatul pe fundul tigăii. Prăjește clătite subțiri până devin aurii pe ambele părți.
Umplutură:
- Taie ceapa mărunt și călește-o în ulei încălzit. Adaugă cățelul de usturoi presat și spanacul în sosul de smântână FRoSTA și prăjește până devine cremos și moale. Îndepărtează de pe foc.
- Amestecă umplutura cu brânza feta mărunțită și brânza de vaci. Condimentează cu nucșoară, sare și piper, după gust.
- Pune o porție din umplutură pe fiecare clătită deja prăjită. Servește imediat sau reîncălzește-le în tigaie. Și gata!