Rețete
Salată simplă Caesar cu bastonașe de pește
Cu această excelentă salată Caesar cu bastonașe de pește, poți face ca pauza de prânz să fie ușoară și delicioasă! Grad de dificultate: ușor Calorii: 517 kcal pe porție
- 1
- pachet de Bățoane de pește aurii FRoSTA 450 g
- 2
- inimi de salată romană
- 150 g
- roșii cherry
- 3
- căței de usturoi
- 1
- ramură de rozmarin
- 3
- felii de pâine integrală pe bază de maia
- 50 g
- parmezan
- 4
- linguri de ulei de rapiță
- 1
- linguriță de suc de lămâie
- 1
- linguriță de muștar
- 3
- linguri de ulei de măsline
- 1
- linguriță de miere
- 2
- linguri de iaurt natural
- sare
- piper
- Spală salata, usucă și taie în fâșii. Spală și taie roșiile cherry. Curăță și toacă fin 2 căței de usturoi. Zdrobește cu cuțitul ceilalți căței de usturoi. Taie pâinea integrală pe bază de maia în cubulețe mici. Rade fin parmezanul.
- Într-o tigaie încinge 2 linguri de ulei și adaugă usturoiul, rozmarinul și cubulețele de pâine. Prăjește cuburile de pâine pe toate părțile la foc mediu timp de aproximativ 7 minute, până devin crocante, apoi scoate-le din tigaie.
- Pentru a face dressingul, pune usturoiul tocat, sucul de lămâie, muștarul, uleiul de măsline, mierea, iaurtul, parmezanul ras și aproximativ 50 ml de apă într-un recipient înalt și mixează cu un blender până când dressingul devine alb și cremos. Condimentează cu sare și piper.
- Într-o tigaie, încinge restul de ulei și prăjește bastonașele de pește FRoSTA pe ambele părți timp de aproximativ 8 minute, până se rumenesc.
- Taie batonașele de pește diagonal. Pune salata în boluri. Deasupra așază roșiile cherry, crutoanele și batonașele de pește, toarnă dressingul peste.