Biodiversitatea – este timpul să dăm înapoi ceea ce am împrumutat
Știm că agricultura intensivă este una dintre principalele cauze ale reducerii biodiversității. Diversitatea speciilor și prezența organismelor în sol este în scădere drastică tocmai prin utilizarea unor cantități mari de pesticide în cultivarea legumelor și fructelor. Scăderea biodiversităţii este deja vizibilă chiar şi în rezervaţiile naturale.
Prin urmare, ne simțim obligați să luăm constant acțiuni legate de protecția diversității speciilor din ecosistemul nostru. De asemenea, educăm consumatorii cu privire la problemele de mediu – nu numai în Polonia, ci și în toate celelalte țări în care FRoSTA este presentă.
Sa trecem la treaba …
Unul dintre principiile noastre importante este de a minimiza cantitatea de pesticide utilizate în cultivarea convențională a legumelor noastre. În cooperare cu fermierii noștri, am decis să reducem limita de utilizare a pesticidelor la 2/3 sub cerințele legale. Ne audităm furnizorii în mod regulat pentru a ne asigura că respectă îndrumările noastre.
O mare parte din culturile noastre se află în Germania.Am decis să restabilim vechiul teren agricol la starea sa naturală . În locul fostelor culturi, semănăm pajiști cu flori și creăm zone umede, care devin din nou habitat pentru insecte, rozătoare și păsări . În acest fel, îi dăm Naturii o bucată din ceea ce i-am luat de-a lungul anilor.
Albinele sunt o verigă extrem de importantă în lanțul biodiversității. Le susținem nu numai prin însămânțarea pajiștilor cu flori, dar acordăm atenție sporită uneia dintre cele mai harnice insecte .
Am înființat stupi într-o stupină mică, lângă Bydgoszcz ( Polonia ) și investim în întreținerea lor pe tot parcursul anului.
De asemenea, lucrăm pentru bunăstarea albinelor la sediul nostru din Italia. Acolo, cooperăm cu o asociație de ecologisti – Legambiente.Organizăm o campanie educațională numită „Salvați Regina”. În Italia Centrală – în zonele puternic afectate de cutremurul din 2016 – am donat 50 de stupi la cinci stupine ecologice.
Reprezintă toate acestea un efect real?
Ne măsurăm toate activitățile. Plănuim să cooperăm cu programul de cercetare „BioVal – Biodiversity Valuing & Valuation”. Ne va permite să colectăm date nu numai despre zonele noastre naturale, ci și să ne studiem terenurile agricole. Dorim ca această cercetare să formeze baza viitoarelor noastre decizii.
Biodiversitatea nu numai pe uscat.
Suntem conștienți că biodiversitatea nu se referă doar la pământ. Ecosistemele mărilor și oceanelor sunt la fel de importante, așa că atunci când ne aprovizionăm cu materii prime din pește, ne asigurăm că peștii pe care îi folosim la FRoSTA provin din pescuit durabil, responsabil și că speciile nu sunt puse în pericol. În acest scop, lucrăm îndeaproape cu MSC (Marine Stewardship Council), care certifică și auditează în mod regulat pescuitul care funcționează fără a dăuna ecosistemului. În produsele FROSTA veți găsi doar pește certificat MSC.
Nu ne oprim!
Ne propunem noi provocări și îmbunătățim fiecare parte a lanțului de producție. Dorim să avem un impact pozitiv asupra mediului și să contribuim la creșterea conștientizării mediului în societate. Suntem deschiși la toate sugestiile dvs. Vă invităm să urmăriți rețelele noastre sociale și să discutăm pe tema acestui articol.