Rețete
Colțunași de casă cu chimion negru și umplutură de Mexican Chicken
Încearcă colțunașii de casă, umpluți cu deliciosul Mexican Chicken!
- 1
- pachet Mexican Chicken FRoSTA
- 3
- albușuri
- 0.25
- varză chinezească
- 3
- gălbenușuri
- 0.5 l
- lapte
- 0.25
- cana ulei
- 1
- lingură sare
- 900 g
- făină
- 1
- lingură semințe de negrilică
- 3
- linguri ketchup
- 3
- linguri sos de soia
- 3
- linguri zahăr
- 3
- linguri oțet
- 3
- lingurițe ghimbir măcinat
- 2
- căței mici de usturoi
- 1
- linguriță făină de cartofi
- 1
- linguriță ulei
Aluat pentru colțunași:
- Încălzește uleiul,laptele și sarea.
- Toarnă totul într-un castron, lasă să se răcească. Adaugă gălbenușurile și chimenul negru.
- Adaugă treptat făina și începe să frămânți aluatul. Acoperă-l cu un prosop de bumbac și lasă-l deoparte.
Umplutură:
- Pregătește Mexican Chicken conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lasă-l să se răcească.
- In produsul pregătit adaugă albușurile de ou și 1/4 de varză chinezească tocată, amestecați totul.
Colțunași:
- Întinde aluatul la o grosime de 1 mm și taie cercuri de mărimea unui pahar.
- Pune umplutura în mijlocul cercului și închide colțunașul folosind mâinile, asemenea colțunașilor obișnuiți.
- Când sunt gata, pune colțunașii în apă clocotită,sărată și fierbe-i până se ridică la suprafață.Sos dulce-acrișor:
- În uleiul încins, adaugă cățelul de usturoi presat,ghimbirul și călește-le puțin.
- Într-un vas, adaugă ketchup, sosul de soia, zahărul, oțetul, uleiul și amestecă până obții o compoziție omogenă.
- Adaugă făina de cartofi și amestecă puțin.